De komende Volkswagen ID Buzz- microbus zal je gezicht kunnen herkennen als je het nadert en het interieur precies zoals je het wilt aanpassen, dankzij het eerste gebruik van de kunstmatige intelligentie van Nvidia, dat gisteren op CES werd aangekondigd.

“Over een paar jaar moet elk nieuw voertuig AI-assistenten hebben voor stem-, gebaar- en gezichtsherkenning, evenals augmented reality,” zei Jensen Huang, CEO van chipmaker Nvidia, die AI op de microbus aanstuurt. “Door samen te werken met Volkswagen, creëren we een nieuwe generatie auto’s die veiliger en leuker is om in te rijden dan alles wat er eerder is geweest en voor iedereen toegankelijk is.”

Vorig jaar onthulde Nvidia zijn Xavier-processor, een nieuwe chip die verschillende AI-functies kan aansturen , waaronder de Drive AV-functie waarmee zelfrijdende auto’s kunnen rijden . Op de Consumer Electronics Show van dit jaar werkte Nvidia samen met Volkswagen aan de introductie van nieuwe functies, Drive IX en Drive AR.

Volkswagen noemt een reeks functies aangeboden door Drive IX “Intelligent Co-Pilot”, die gezichtsherkenning biedt die uw mok onthoudt en de auto voor u opent terwijl u nadert. Het onthoudt ook welke taal u spreekt en stelt de stemherkenning in op overeenstemming. Drive IX kan ook bestuurdersmeldingen voor fietsen, gebarenherkenning voor gebruikersbedieningen en blik volgen bieden om afleiding door de bestuurder te bestrijden. Hij kan zelfs de stoel plaatsen zoals u hem wilt.

Drive AR biedt augmented reality, wat de veiligheid zal verbeteren door verschillende informatie voor de bestuurder te benadrukken.

De systemen kunnen gedurende de hele levensduur van het voertuig worden bijgewerkt via software-updates en kunnen nieuwe mogelijkheden krijgen naarmate verdere ontwikkelingen in autonoom rijden plaatsvinden, aldus Volkswagen. Dankzij wat bekend staat als deep learning, kunnen auto’s situaties beoordelen en het gedrag van andere bestuurders op de weg analyseren, zodat uw slimme auto de juiste beslissingen kan nemen.

“Kunstmatige intelligentie revolutioneert de auto”, zei Volkswagen-topman Dr. Herbert Diess. “Autonoom rijden, zero-tailpipe emissiemobiliteit en digitale netwerken zijn vrijwel onmogelijk zonder vooruitgang in AI en diepgaand leren. Door de verbeeldingskracht van Volkswagen te combineren met NVIDIA, de leider op het gebied van AI-technologie, kunnen we een grote stap zetten in de toekomst. “