AUDI A5 LEASE

De vorm van de nieuwe Audi A5 is evolutionair, maar er zijn verbeteringen in de manier waarop de auto rijdt. Het lichaam is eigenlijk nieuw, ook al lijkt het er niet echt op: er is een nieuw front-end met een bredere grille, de xenon-koplampen zijn hoger gemonteerd en de zijkanten zijn gladder gemaakt.

Het is nog steeds een goede coupĂ© om te rijden – sterker nog, meer. De rij-verbeteringen omvatten de besturing, die directer aanvoelt dan voorheen en nu degelijk gewicht heeft, maar dan de langzaamste snelheden. Het comfort en de dynamische modi van de verstelbare ophanging doen wat hun namen suggereren, maar nu lijkt het alsof er meer verschil is tussen de twee. Ik gaf de voorkeur aan comfort.In het begin vond ik dynamisch goed, maar toen een beetje te ruw in de loop van de tijd. Het werd een beetje vervelend.

Voor mij is de motor de grootste verbetering. De paardenkracht wordt slechts marginaal verhoogd en ik dacht dat off-the-line acceleratie ongeveer hetzelfde was. Het is het midden en hogere bereik, waar ik het veel mooier vond – het voelde een beetje sneller vanaf 100km en hoger. Dat is gelijk aan meer plezier. De A5 was gewoon een giller op de snelweg.

De zachtheid en vloeiendheid blijven, dus over het algemeen zou ik zeggen dat subtiele verbeteringen hier de naam van het spel zijn.

Wil jij een Audi A5 leasen? Neem dan contact op