Elektrische Mini Cooper Lease

Een elektrische versie van de Mini Cooper – het model waarvan je dacht dat het al bestond, maar dat niet het geval is – zal in 2019 te koop worden aangeboden, meldde bedrijfsleider BMW deze week.

Het puur-elektrische driedeurs luik voegt gas, diesel en plug-in hybride versies in het assortiment, met BMW van plan om de elektrische aandrijflijn te bouwen in het e-mobiliteitscentrum van de BMW Group bij fabriek Dingolfing en Landshut in Beieren, om vervolgens de assemblage naar de belangrijkste fabriek in het Verenigd Koninkrijk die andere minis voortbrengt. Het klinkt alsof de driedeurs hardtopversie de enige elektrische Mini-variant is, omdat het bedrijf geen melding maakte van een elektrisch vijfdeursmodel.

BMW en Mini hebben een aantal jaren gas-elektrische hybrides op de markt gebracht, inclusief plug-in hybride versies van BMW sedans , maar de Mini EV (niet de officiële naam) wordt het tweede grote volledig elektrische model voor de bedrijven na de BMW i3.

BMW heeft geen enkele indicatie gegeven voor dit aankomende model en heeft ook niet bevestigd of het wordt aangeboden met een benzine range-extender zoals de i3. Maar gegeven wat BMW heeft gesuggereerd over de i NEXT, een volledig elektrische autonome auto die in 2021 onder zijn i-merk debuteert met een bereik van meer dan 311 mijl, heeft de elektrische Mini Cooper mogelijk een vergelijkbaar bereik bij een volledige lading. Met het snelheidsniveau van 300 mijl dat snel de industriestandaard wordt, is het moeilijk om je een mindere range voor een EV in 2019 voor te stellen.

Merkwaardig genoeg zal dit niet de eerste elektrische Mini Cooper zijn: BMW experimenteerde in 2009 met een kleine vloot elektrische minis, waarbij hij de achterbank verwisselde voor een accu van 35 kWh die hem een ​​bereik van ongeveer 100 mijl gaf. De 201-pk Mini E werd aangeboden als een geleasd voertuig in verschillende grootstedelijke gebieden in de VS, maar het project was eerder een experiment dan een volledige poging om een ​​elektrische Mini Cooper massaal te produceren.